streda 3. apríla 2013

Háčkovanie a ja

...asi tak by sa dala nazvať moja ďalšia "múza". Proste, niekedy je to so mnou ťažké...fascinujú ma háčkované čiapočky pre dievčence a rôzne iné dekorácie...aké ľahké by bolo len "kliknúť", "objednať", "zaplatiť" a "čakať na balíček". Ale nie, ja sa proste potrebujem potešiť z toho, že som to urobila sama. Keď ma uvidel môj manžel s háčikom v ruke, zhrozene sa spýtal: "a to chceš kedy robiť?". To bola jeho zúfalá reakcia na moje sťažnosti, ako mám málo voľného času, chi,chi.
Takže, nič ma neodradilo, ani počiatočné neúspechy, ani moje nechápanie niektorých návodov. Proste len skúšam, skúšam, skúšam a zrodila sa prvá, úplne jednoduchá čiapka pre Eli. Je trošku veľká a stále si robila na ňu nároky Emka, ale tak čiapka je prisúdená Elenke. Len mám obavy, čo ju bude nosiť, už na fotke vidno, že s ňou teda stotožnená moc nie je:-).....asi za 5 sekúnd bola čiapka z hlávky dole.


A toto sú naozaj moje začiatky, len "vygooglené" návody kde-čoho, proste, aby som pochopila...krátky stĺpik, dlhý stĺpik...nie je to žiadna sláva, ale tak je to len začiatok:-)




10 komentárov:

  1. Pěkná čepička Helenko,a moc holčičce sluší:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ďakujem pekne....veru je v nej podarená, len mám naozaj obavy, keď nie je na zaviazanie, že bude hneď dole:-)
      Krásny dník ti prajem!

      Odstrániť
  2. Heli, čiapočka je perfektná, ja som kedysi háčkovala podľa jednej skvelej knižky ešte z totalitných čias.
    Presne poznám ten pocit keď chcem stoj čo stoj sama stvoriť niečo čo si vezmem do hlavy a môj manžel je zo mňa tiež na nervy, že kedy to chcem robiť, keď nemám čas. Ale čas nato, čo máme rady sa dá, lepšie povedané musí nájsť, že ?!
    Krásny deň moja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka ďakujem, vystihla si to úplne presne:-). Krásny dník aj Vám, celej rodinke,paa

      Odstrániť
  3. Na začiatok je absolútne super !!! Pamatám, ako som v 7 triede začínala s háčikom a drela retiazku na trojuholníkovej šatke, nekonečná práca ... a Ty tu máš hneď takúto nádhernú čiapočku ♥ Len neviem, či je krajšia tá čiapočka, či tie šibalské očká pod ňou ;) Nádherná bambuľka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martuška, ďakujem pekne....tak jednoznačne Eli...ak to bude šibalka po Emke, máme sa na čo tešiť:-))). Ale nevadí, len nech sú zdravé:-)

      Odstrániť
  4. Idem chváliť lebo inak sa nedá, na začiatočníčku háčkarku si vystrihla krásnu čiapočku. Súhlasím s tebou, že vlastnou rukou vytvorené je úplne iné (hlavne iný pocit) ako kúpené. Pamatám si, keď som niekam išla s Lenkou a mala čiapočku vyladenú s celým outfitom, tak ma zastavovali po ceste ženy, že kde sme takú krásu kúpili. Je to radosť a aj relax. Držím ti palce. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Renátka,ďakujem pekne, presne o tom to je. Proste mám radosť, keď niečo vyrobím a páči sa to aj druhým...no a keď to urobím mojím dievčatám a splní to účel a zožne to úspech, tak to je radosť dvojaká.
      Ako málo stačí ku šťastiu:-))

      Odstrániť
  5. Teda na začiatočníčku perfektné. A prešla som si aj celý blog, super šikovná žienka :-)
    Pozdravujem a prajem krásny večer. Mery

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne Mery a prajem krásny víkend:-)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...